Den inderste fare, Birgithe Kosovic
da
Audio
Birgithe Kosovic

Den inderste fare

Listen in app
12:18:11
  • 👍4
  • 🚀3
  • 💡3
Birgithe Kosovic modtager i 2019 Politikens Litteraturpris for Den inderste fare, hendes biografiske roman i to bind om Erik Scavenius

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.

Birgithe Kosovic, født 22. marts 1972. Vokset op i Albertslund uden for København. Dansk mor og jugoslavisk far. Har læst Dansk på Københavns Universitet og arbejdet som korrekturlæser og undervist unge i journalistik, har været researcher på Månedsbladet Press og skrevet som featurejournalist for Information og Morgenbladet i Norge. Hendes roman Det dobbelte land fra 2010 vandt i 2011 DR Romanprisen, Weekendavisens Litteraturpris og Danske Banks Litteraturpris.
Impression
Add to shelf

Other versions

Den inderste fare, Birgithe Kosovic
Listen in app
320Listeners4Impressions
  • 👍Worth reading4
  • 🚀Unputdownable3
  • 💡Learnt A Lot3
Sign in or Register
Lydia Thimm Kaysø
Lydia Thimm Kaysøshared an impression7 months ago
👍Worth reading
🚀Unputdownable

Sandelig en spændende udredning fra en historisk tid i europæisk historie, hvor Danmark og den danske regering har været medspillere i dramatiske og grufulde beslutninger, som Birgithe Kosovic's letlæste beskrivelse åbner sider, som man normalt ikke kender til. Flot skrevet og jeg har lyttet til den fine oplæsning på mine sidste rejser i udlandet såvel som i Danmark på rejse og hjemme. Dejligt at man kan tage bogen /bøgerne med overalt uden tyngende papir vægt, som bøger altid har været. Meget spændende foredrag, som jeg oplevede at høre Birgithe Kosovic fortælle om i Skovshoved kirke den 3. september. Levende og håber andre får glæde af hendes fortælle glæde overalt på hendes danmarksturne

Elisabeth Damkjær
Elisabeth Damkjærshared an impressionlast year
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Blændende skrevet. Godt oplæst. Meget lærerig uden at blive tør.

Pia Juel Johansen
Pia Juel Johansenshared an impression2 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Den inderste fare, Birgithe Kosovic
Den inderste fare
1x4:20-2:20:15
bookmate icon
One fee. Stacks of books
You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)