da
Audio
Stefan Zweig

Maria Stuart

Listen in app
Maria Stuart er bare seks dage gammel, da hun bliver dronning af Skotland. Som sekstenårig bliver hun tillige dronning af Frankrig. Og så strides hun med Elizabeth I om retten til den engelske trone. Maria Stuarts liv blev formet af en lang række dramatiske begivenheder, og det endte på skafottet i 1587, da hun efter sytten års fangenskab blev halshugget på ordre af Elizabeth.
Stefan Zweig fortæller i ”Maria Stuart” den voldsomme og spændende historie om 1500-tallets skotske dronning. Denne oversættelse udkom første gang i 1936.
Stefan Zweig (1881-1942) var en østrigsk forfatter, dramatiker og journalist. Han voksede op i Wien i et velhavende, jødisk hjem, studerede filosofi og litteraturhistorie og blev som ung forfatter del af de avantgardistiske kredse. I 1920’erne og 30’erne var han en af Europas førende forfattere. Zweig havde, som pacifist, med gru oplevet Første Verdenskrigs rædsler. Da Hitler kom til magten, slog han sig ned i England og rejste derfra videre til USA og Brasilien. I fortvivlelse over Europas fremtidsudsigter begik han og hans hustru selvmord i 1942.
14:54:59
Copyright owner
Lindhardt og Ringhof
Translator
Georg Rønberg
Publication year
2022
Have you already read it? How did you like it?
👍👎
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)