Montgomery - Danmarks befrier, Jørgen Sevaldsen
da
Audio
Jørgen Sevaldsen

Montgomery - Danmarks befrier

Listen in app
Den 12. maj 1945 var der jubelfest i København. Bernard Law Montgomery kørte gennem byens gader, hvor danskerne udtrykte deres glæde og taknemmelighed over for ham og de allierede soldater – endelig var Danmark frit efter fem vanskelige besættelsesår.

I Montgomery - Danmarks befrier fortæller Jørgen Sevaldsen den spændende historie om den britiske feltmarskals karriere, der kulminerede med det afgørende slag ved el-Alamein i november 1942 – kampen mod den tyske "ørkenræv" general Erwin Rommel. Senere kom den allierede invasion i Normandiet i 1944 og felttoget i Nordtyskland, der i april og maj 1945 førte Montgomery og hans tropper til Lübeck og dermed forhindrede de sovjetiske hære i at rykke tættere på Danmarks grænse. Den positive forbindelse til Danmark skånede dog ikke landets regering og militær, da Montgomery som næstkommanderende for NATO besøgte Danmark i 1950’erne. Her fremlagde han en hård kritik af Danmarks indsats under den kolde krig.

Montgomery - Danmarks befrier er også historien om mennesket bag myten – om feltmarskalens særheder og store vanskeligheder i omgangen med andre mennesker. Ofte lagde hans taktløshed og åbenmundethed sten i vejen for samarbejde, og hans mangel på diplomatisk og politisk tæft udgjorde et stadigt stigende problem. Montgomery levede sine sidste år som en ensom mand, men blev af sine soldater og eftertiden husket som en professionel, karismatisk og usædvanlig hærfører.
10:35:08

Impressions

Jonas Milving
Jonas Milvingshared an impression2 months ago

Jonas

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Montgomery - Danmarks befrier, Jørgen Sevaldsen
Montgomery - Danmarks befrier
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)