Underkastelse, Michel Houellebecq
da
Audio
Michel Houellebecq

Underkastelse

Listen in app
6:59:35
  • 👍6
  • 🎯3
  • 💡1
Paris 2022. Litteraturprofessoren François lever et liv med færdigretter, købesex og halvhjertede forhold til yngre kvindelige studerende. Det eneste han for alvor går op i er den dekadente forfatter Huysman, som han har skrevet afhandling om. Men med det forestående præsidentvalg begynder hans liv lige så stille at kæntre. For at undgå at det højreekstremistiske parti Front National kommer til magten går de øvrige partier i koalition med Det Muslimske Broderskab, og den karismatiske Mohammed Ben Abbes indsættes som landets nye præsident. Han indfører sharia-light, og efterhånden begynder det franske samfund at ændre sig: Kvinderne trækker sig fra arbejdsmarkedet, arbejdsløsheden falder markant og de universitetsansatte konverterer til islam - og også François må tage sit liv op til revision.Pressen skriver:


»Underkastelse viser den franske provokatør for fuld resigneret udblæsning. ... Tilværelsens ubodelige ensomhed og meningsløshed er et evigt vilkår, forstår man, og et vilkår, som hverken den ene eller den anden ideologi eller religion nogensinde kan ændre på.«

***** – Berlingske Tidende

»Underkastelse er fræsende, intelligent og kynisk. Den er provokerende, morsom og hensynsløs; kvindeundertrykkende, skarpsindig og helt igennem utæmmelig. Og den er fremragende som udgangspunkt for en debat. … Romanen er, som Houllebecq, et gnavende kødsår, en ætsende satire, et rasende angreb. Og den bør derfor læses – både for sine diskutable litterære kvaliteter og for sin indiskutable evne til at bore den skarpe pen præcist ned i det demokratiske Europas ømme punkt.«

**** - Fyens Stiftstidende»Et tankevækkende sortsyn serveret af Frankrigs vigtigste forfatter.«

***** - Ekstra Bladet
Impression
Add to shelf

Other versions

Underkastelse, Michel Houellebecq
Listen in app
504Listeners11Impressions
  • 👍Worth reading6
  • 🎯Worthwhile3
  • 💡Learnt A Lot1
Sign in or Register
Erol Ohannes Antreasyan
Erol Ohannes Antreasyanshared an impression10 months ago
👍Worth reading

Oplæseren til gengæld er en af de mest elendige, jeg længe har hørt. Skandaløst at han ikke har skyggen af kendskab til det franske sprog, hvorfor det støjer ad h...til hver gang han skal udtale noget på Fransk. Og der er ret meget da historien jo foregår i Paris. En smule research og indsigt ville have været klædeligt.

Allan Andersen
Allan Andersenshared an impression3 months ago
🎯Worthwhile

Tankevækkende

Mads Andreas Overmark
Mads Andreas Overmarkshared an impression6 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Underkastelse, Michel Houellebecq
Underkastelse
1x4:20-2:20:15
bookmate icon
One fee. Stacks of books
You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)