da
Audio
Stefan Zweig

Legender

Listen in app
"Skønhed, skønhed og kun skønhed. Det er, hvad der møder én i Stefan Zweigs vidunderlige bog LEGENDER. Skøn og menneskelig er legenden om RAKEL, der går i rette med Gud. Vidunderlig er fortællingen om den vandrende syvarmede lysestage. Med fin ironi og dristighed fortælles om de lige-ulige søstre. Og brønddyb er DEN EVIGE BRODERS ØJNE legenden om idealmennesket. LEGENDER er måske Zweigs bedste bog." - Gunnar Andersen, B.T.

Legender er fortællinger om at stræbe efter idealet. Skrevet som et manifest imod vold og som et forsvar for menneskelighed. Legender er fortællinger om individets ret til frihed og samfundets pligt til at sikre friheden.

Lydbogen indeholder legenden om Rakel, der går i rette med Gud, fortællingen om den vandrende syvarmede lysestage, De lige-ulige Søstre og Den evige Broders Øjne er legenden om idealmennesket.

OM STEFAN ZWEIG
I 1920'erne og 1930'erne var Stefan Zweig en verdenskendt forfatter. Zweig skrev noveller og korte fortællinger samt adskillige biografier om Fouché, Balzac, Marie Antoinette og Marie Stuart.

Zweig blev født i Wien som søn af Moritz Zweig en velhavende jødisk tekstilfabrikant og Ida Brettauer Zweig fra en østrigsk storkøbmandsfamilie. Han læste filosofi og litteraturhistorie.

Zweig flygtede fra Østrig i 1934 efter Hitlers magtovertagelse i Tyskland, som var begyndt at smitte i Østrig.

Efter udbruddet af 2. verdenskrig nåede han via New York, Argentina og Paraguay til Brasilien. Her begik han og hans anden hustru Lotte selvmord i fortvivlelse over fremtidsudsigterne for Europa og den europæiske kultur. Efter Singapores fald troede de, at nazismen ville sprede sig til hele jorden. "Jeg finder det bedre i rette tid og med hævet hoved at afslutte et liv, hvor intellektuelt arbejde betød den reneste glæde og personlig frihed det største gode på jorden," skrev han. Hans selvbiografi Verden af i går udkom posthumt og er en lovprisning af den europæiske kultur, han vidste var tabt.
7:11:09
Copyright owner
Lindhardt og Ringhof
Translator
Clara Hammerich
Publication year
2014
Have you already read it? How did you like it?
👍👎
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)