Maria Andersen

Tudemarie søger plads

Listen in app
Som nykonfirmeret ung pige er Marie nødt til at forlade sin fattige familie, så hun kan tjene i et andet hus. Men det er ikke lige let at falde til i en ny familie for den følsomme pige, som altid blot er blevet Tudemarie, fordi hun har så let til tårer. Efter at have været hos adskillige familier, kommer Marie til sidst til den noget anderledes familien Tønnesen. Her passer hun tilsyneladende godt ind, men det er kun til familien pludselig bliver ramt af ulykke…

Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.

Maria Andersen fortæller i tre selvstændige bøger om den fattige Københavner-pige Maries opvækst og ungdomsliv i slutningen af 1800tallet.

Maria Andersen (1876-1941) skrev kun de tre bind om Tudemarie, som hører til denne serie, men de blev til gengæld hurtigt klassikere inden for børnebogslitteraturen. Forfatteren havde selv en opvækst under trange kår, og var i en årrække tjenestepige, inden hun senere blev ansat på et hospital.

3:37:19

Other versions

Tudemarie søger plads, Maria Andersen

Impressions

Mie Pedersen
Mie Pedersenshared an impressionlast year
👍Worth reading

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Tudemarie søger plads, Maria Andersen
Tudemarie søger plads
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)