Jeg er f*cking hot, Renée Toft Simonsen
da
Audio
Renée Toft Simonsen

Jeg er f*cking hot

Listen in app
6:54:46
  • 👍34
  • 💡24
  • 🎯20
Renée Toft Simonsen skriver i sin nye bog råt for usødet om de følelsesmæssige rutsjeture, der præger de år, hvor hormonproduktionen falder igen, og nætterne bliver varme og urolige og opleves lige så intense og følelsesmæssigt overvældende som dem, der vendte op og ned på livet, da man blev teenager.

”Da jeg fyldte 13, lagde jeg mig på knæ og bad til gud, om han ikke nok ville sørge for, at jeg snart fik min menstruation og et par ordentlige bryster. Mit hedeste ønske og det, der fyldte alle mine tanker, var, at jeg ville være kvinde, og det kunne kun gå for langsomt. Gud hørte mig, og der kom selvfølgelig gang i festen og hormonproduktionen til sidst, med alt hvad det indebar af vilde følelsesmæssige rutsjeture, forelskelser og forandringer, fysiske som psykologiske,” skriver Renée i sin bog og kalder det at blive 50 og komme i overgangsalderen for en enorm omvæltning i en kvindes liv.

”Som 50-årige er vi på vej over midten, verden forandrer sig med stor hast omkring os. Døden kommer tættere på, kroppens forfald begynder at sætte sine spor, og skavank-alderen sætter ind. Børn der flytter hjemmefra, skilsmisser og forældre, der dør, er alt sammen skelsættende begivenheder i det levede liv, og det er nøjagtig de følelsesmæssige rutsjeture, der er knyttet til de begivenheder, jeg har været interesseret i at skrive en bog om.”

Det er blevet til en bog, der med Renées egne ord er forankret i hverdagen og det almindelige livs eventyr, med alt hvad det indebærer af smukke erkendelser og fornyet visdom, der naturligt opstår, når vi kigger ind i børneværelser, der står tomme og forladte tilbage, og spørgsmålet melder sig; Hvis vi ikke er nogens mor, hvem er vi så?
Impression
Add to shelf
Listen in app
43Impressions
  • 👍Worth reading34
  • 💡Learnt A Lot24
  • 🎯Worthwhile20
Sign in or Register
Martin
Martinshared an impression7 months ago
👍Worth reading
🚀Unputdownable

Rigtig godt skrevet. Tankevækkende og genkendelig.

Heidi Priebe Beck
Heidi Priebe Beckshared an impression7 months ago

Det er mega god

aloejoy
aloejoyshared an impression6 days ago
👍Worth reading
🔮Hidden Depths
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Kan sagtens læses/høres, selvom man måske ikke lige er nået overgangsalderen.
Hørte den som lydbog, hvor det er forfatteren selv der læser den op. Det giver altså lige lidt ekstra.
Det er en meget lærerig bog. En god øjenåbner, der får en til at indse; at nej, man er ikke den eneste der tænker sådan eller slås med de problemer.
Den åbenhed bogen rummer bl.a. om angst, tror jeg mange kan lære noget af.

Nogle ting er gået op for mig. Jeg har fået noget jeg kan arbejde videre med i min hverdag og jeg er overbevist om, at jeg nok, vil ty til denne bog, flere gange fremadrettet.

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Jeg er f*cking hot, Renée Toft Simonsen
Jeg er f*cking hot
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)