«Yürümek» Henry David Thoreau'nun önemli eserlerinden. 1851–1860 yılları arasında Thoreau «Yürümek»i seminerlerinde defalarca okumuş, daha sonra kaleme alacağı eserlerinin tohumunun burada atıldığını her zaman dile getirmiştir. «Yürümek»in kaleme alındığı dönemde Thoreau başka bir eser üzerinde daha çalışıyordu. “Yaban” adını verdiği bu eseri konferanslarında «Yürümek” ile arka arkaya okuyor, hatta bazen ikisini birleştiriyor ismine de «Yürümek ya da Yaban” diyordu. «Yürümek” Henry David Thoreau'nun ölümünden sonra 6 Mayıs 1862'de basıldı ve aynı sene Haziran ayında The Atlantic Monthly dergisinde yayınlandı.
«Yabanda dünyanın kurtuluşu yatar.”
Ralph Waldo Emerson'un Doğa'sı, George Perkins Marsh'ın İnsan ve Doğa'sı gibi Henry David Thoreau'nun «Yürümek”i de çevre hareketinin başlıca eserlerinden biridir.
Henry David Thoreau, uygarlık ve yabana bakar… Ne uygarlığı tam olarak reddeder, ne de yabanlığı kucaklar. Thoreau her ikisinin birleşiminden yanadır. Doğanın ve uygarlığın kırsal alandaki uyumundan…
«Yürümek”te Henry David Thoreau, doğanın felsefesini irdeler. İlk bölümlerde insanın doğadaki rolünden; 'ikamet eden ya da bütünün bir parçası olan' insandan bahseder. Daha sonra doğayla yeterince ilişki kuramayan insanı ele alır, eleştirir. Bunu yaparken, kendi deneyimlerinden de bahseder. Orman kenarındaki arazisinde yaptığı yürüyüşleri anlatır.
(Tanıtım Bülteninden)