Digterpræsten i Vedersø blev myrdet den 4. januar 1944. Med sin død for Danmark, for tro og frihed blev han en lysende skikkelse i besættelsestidens vanskelige år.
Det er imidlertid i 1930’erne, at Kaj Munk har sine mest produktive år. Det er i disse år, han er på alles læber, provokerende i sit forhold til de stærke mænd Mussolini og Hitler. Han formår bedre end nogen anden at bringe sindene i kog. Ingen anden kulturpersonlighed i 1930’ernes Danmark afspejler så præcist som Kaj Munk årtiets tidsånd og konfrontationer.
På basis af mere end 4000 avisudklip — og med Lise Munk som kommentator — har Bjarne Nielsen Brovst skabt et nyt stort værk om den folkekære digter. En bredt anlagt beretning, som følger Kaj og Lise Munk gennem Europas skæbneår, og som uden omsvøb gør rede for de holdninger og holdningsskift, der prægede denne periode i digterens liv.
Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er en dansk forfatter og foredragsholder, der i 1970 debuterede med “Mit hjertes have”. Sidenhen har Bjarne Nielsen Brovst skrevet et utal af bøger inden for genrerne digte, noveller, romaner, selvbiografi og bøger om historie. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en lang række biografier om kendte danske forfattere heriblandt H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og Jeppe Aakjær.