Det er i 1930’erne, at Munk har sine mest travle år. Det er i disse år, han er på alles læber. Hans produktivitet er rablende. Som dramatiker, lyriker og som deltager i kulturkampen når han ud i alle hjørner af det danske samfund. Generelt er han bare for meget, især for det moderne borgerskab, der dømmer ham ude bl.a. på grund af hans fascination af Mussolini og af Hr. Hitler, som han nærmest føler sig på hat med. Han bringer sindene i kog, men afspejler stærkere end nogen anden tidsånden.
Kaj Munk og den stærke mand giver et indgående indblik i mennesket Kaj Munk. Gennem breve, artikler og debatindlæg i aviser - og ikke mindst gennem samtaler med Lise Munk, Kaj Munks kone - tegner Bjarne Nielsen Brovst et nuanceret portræt af en passioneret mand.
Bjarne Nielsen Brovst har skabt et originalt storværk i to bind om den folkekære og dybt kontroversielle digterpræst. Et dokumentarisk værk som bredt anlagt og med en dramatisk nerve følger Kaj og Lise Munk gennem Europas skæbneår, og som uden omsvøb gør rede for de kursskift, som Munk foretog i tiden frem mod bestættelsen.
Kaj Munk, mellemkrigstiden, dansk litteratur, litteratur, præster, 1930-1939