"Det er blæsevejr i Danmark. Blæsten går gennem grønne blade. Det bruser deroppe, og det bevæger sig frem og tilbage. Jonas står og kigger derop. Det hedder et træ. Et æbletræ. Hjemme i Nugssuak er der ingen træer." Sådan indledes den første bog om Jonas, der kommer fra Grønland og er blevet adopteret af danske forældre. I bogen oplever han Danmark for første gang. 'Jeg håber, det går godt' er også hans ord, da han skal prøve at bo hos sine bedsteforældre for første gang. Kan det nu gå godt? Og kan de finde hinanden på trods af, at de er fra to vidt forskellige generationer?
Jonas kommer fra Grønland, han er adopteret af danske forældre, er enebarn og har en tendens til at være lidt gammelklog og snusfornuftig. Dette går dog hånd i hånd med hans andre karaktertræk, hvor han både er modig og højrøstet, men også at han kan være stille, forsigtig og poetisk.
Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.