Da li razmišljaš o tome da napišeš roman ili zbirku priča?

Tvoja torba i telefon su uvek puni knjiga? Često maštaš o tome da postaneš pisac? Bookmate konkurs u kreativnom pisanju je tvoja odskočna daska u svet velikih pisaca!

Prijavi se odmah
 • 15 i 35 godina

  Ako imaš između 15 i 35 godina.

 • 35 000 reči

  Tvoje književno delo mora da sadrži najmanje 35.000 reči.

 • 28.02.2019

  Konkurs je otvoren do 28. februara 2019.

 • 01
  Da li je ovo za tebe?

  Ako imaš između 15 i 35 godina u trenutku kada konkurs počinje (10. jul 2018.), talenatovan si za pisanje, a tvoja adresa stanovanja je bilo gde na teritoriji Republike Srbije i do sada nemaš objavljen roman ili zbirku kratkih priča (u zemlji ili inostranstvu), ovo je tvoja šansa!

 • 02
  Šta se od tebe očekuje?

  Tvoj roman ili zbirka priča moraju da sadrže najmanje 35.000 reči. U trenutku završetka konkursa, 28. februara 2018. godine, književno delo mora biti sasvim završeno i poslato na mejl organizatora konkursa. Prati naše profile na društvenim mrežama za dodatnu inspiraciju! Radi prijave za učešće u konkursu, registruj se u okviru kontakt forme klikom na dugme na ovoj stranici.

 • 03
  Kako do objave?

  Stručni žiri, sastavljen od autora, urednika i novinara pregledaće sve završene radove. Svi završeni romani će biti objavljeni u elektronskom formatu, globalno, u okviru kataloga servisa Bookmate, koji trenutno broji stotine hiljada naslova, dok će deset najboljih romana, po izboru žirija, biti posebno promovisani. Ujedno, jedan među njima, onaj s najvećim potencijalnom po oceni stručnog žirija, u saradnji sa partnerom konkursa, izdavačkom kućom Evro Book iz Beograda, biće odštampan u tiražu od hiljadu primeraka, objavljen i distriburian širom Srbije.

 • 04
  Šta sa završenim delom?

  Predaj svoj završen roman ili zbirku priča u za to predviđenom roku, putem mejla tvojarec@bookmate.com

Prijavi se odmah
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)