bookmate game

Jesper Juul

Bookmate
8Books35Followers
Jesper Juul er lærer, idéhistoriker, familieterapeut og forfatter til flere bøger om familien skrevet til både fagfolk og forældre.
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    I denne bog opfordrer Jesper Juul til radikal nytænkning. Vores aggression kommer til udtryk på mange måder men udspringer af samme kilde. Vi bliver irritable, irriterede, vrede, rasende eller selvdestruktive. Disse følelser, der kommer til udtryk på mange forskellige måder, har vi brug for at bearbejde, ellers går det ud over vores mentale sundhed, selvfølelse og selvtillid. Dette er særlig vigtigt, når det gælder børn og unge. Jesper Juul fortæller, hvad der sker, når vi undertrykker disse legitime følelser, hvor vigtigt det er at indrømme dem, og hvordan vi som forældre, pædagoger og lærere kan møde dem hos andre og i os selv. Han fortæller, hvordan vi kan støtte børn og unge, så aggressionen ikke udvikler sig til en ond spiral, hvor aggression bare medfører mere aggression og vold. Som voksne kan vi snakke med hinanden og opklare årsagerne. Børn og unge har brug for vores empati og vilje til at forstå, hvad der rører sig i dem. De har behov for voksne, der har en konstruktiv tilgang til aggression som en naturlig del af det at være menneske. «Der er ingen tvivl om, at vi fødes med forskellige temperamenter. Nogle er filosofiske og tilbageholdende, andre er sprudlende og initiativrige og nogle er aggressive – “krigerne” kalder jeg dem. De synes at se på enhver udfordring eller forhindring som noget, der skal nedkæmpes med al den kraft krigeren besidder.” - Jesper Juul
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    I “Smil vi skal spise” gør Jesper Juul det klart, at måltidet ikke kun er et spørgsmål om at blive mæt, men i lige så høj grad et værdifuldt samvær, hvor man kan opleve stemningen i familien. Jesper Juuls overvejelser og forslag er gode at orientere sig efter for at få afklaret sine egne ønsker, værdier og krav til familiens hverdag. Citater fra bogen: «Familiens køkken fungerer i høj grad som hjemmets ""hjertekammer"".» «Tiden i køkkenet er ikke en tid, man stjæler fra sine børn. Det kan godt være, at de hellere lige vil leges med eller underholdes, men der er andre næringsstoffer, som de af mangel på erfaring ikke kender til, før de har levet med dem i nogle år og optaget dem i deres eksistens via osmose. Barndommen er eksperimenternes tid. Vi må eksperimentere for at føje erfaring til visdom, perspektiv til lyst og for at skabe vores egen identitet og værdier. Det foreløbige resultat bliver først tydeligt, når de er flyttet hjemmefra.» «Skulle nogen læsere føle sig inspireret til at inddrage børn i madlavning, er det vigtigt, at man ikke laver et større projekt ud af det for børnenes skyld.» «Det er kun sammen med forældre, børn får mulighed for at opleve voksne, som også gør ting på voksnes præmisser. Man kan udtrykke det lidt forenklet ved at sige, at børnene lærer at være børn i institutionerne, men det er kun hjemme de kan lære, hvad det vil side at være voksen. Begge dele er vigtige ingredienser i en god opvækst.»
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    Dagens familier står i den situation, at de ikke bare kan overtage tidligere generationers normer for samliv og børneopdragelse. Både parforholdet og opdragelsen skal opfindes forfra. Familieterapeuten Jesper Juul giver her sin vurdering af hvilke værdier en familie skal forholde sig til for at have bedre mulighed for at lykkes. Vi kan ikke leve tilfredsstillende, hvis vi lever efter den mindste modstands princip eller må bede andre om råd og vejledning, hver eneste gang vi står over for en ny konflikt eller et nyt problem. Det er ikke desto mindre, hvad flere og flere forældre forsøger. De lever livet sammen med børn og unge så at sige fra konflikt til konflikt og forestiller sig, at der findes løsninger, som er præcist tilpasset f.eks. soveproblemer, spiseproblemer, morgensituationen, skoletræthed, alkoholforbrug, spisevaner osv. Det gør der ikke! Der findes derimod nogle overordnede principper og værdier, som kan vejlede os i retning af individuelle løsninger. Disse værdier er ligeværdighed, integritet, autenticitet, ansvarlighed som Jesper Juul fremhæver som grundlaget for et vellykket familieliv, der udfolder sig i et fællesskab under de voksnes lederskab.
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    Familieterapeutens gode råd til at leve i sammenbragte familier. «Juul får understreget både den vigtige distance til det formynderiske og samtidig det nødvendige i at komme på banen. For, som det siges: Fraskilte forældre kan være så selvoptagede af ren og skær angst for at gøre noget forkert, at deres børn ender med at savne en voksen samtalepartner.Det er en rigtig god og brugbar bog om et moderne og udbredt fænomen, der stiller store krav til voksnes modenhed. Lommeformatet indbyder til lige at stikke i baglommen eller i håndtasken. Sådan er den måske også ment: en bog, man har ved hånden, én, man vender tilbage til – og bliver klogere af. Hver gang.» – Per Schultz Jørgensen, Politiken
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    Alle familier er forskellige, og der findes ikke en opskrift på at være en perfekt familie, men i alle familier opstår der problemer og konflikter, som bunder i de samme grundvilkår for menneskeligt samvær. I dag er rollerne ikke fastlagt på forhånd, og det er derfor op til den enkelte familie at afgøre, hvordan de ønsker at være familie.Kontant og energisk giver familieterapeuten Jesper Juul gode råd til, hvad deagens familier skal være opmærksomme på, for at få hverdagen til at fungere mindre konfliktfyldt.Din kompetente familie indeholder 21 kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden. Bogen er derfor velegenet som grundlag for samtale i familien om en aktuel konflikt.
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    I Familier med kronisk syge børn fokuserer Jesper Juul på det, som er fælles for alle familier med kronisk syge børn og giver råd og vejledning om, hvordan de bedst kan tage vare på hele familiens trivsel og udvikling, når sygdommen bliver et nyt og uforudset medlem af familien.
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    Om nærvær, respekt og grænser mellem voksne og børn.Denne bog handler om det, der med et gammeldags udtryk hedder «at sætte grænser for børn». Den beskriver, hvordan vi som mennesker kan afgrænse os i forhold til andre mennesker – også små og store børn – på måder, hvor ingen kommer til skade, og hvor kontakten får så høj kvalitet som muligt.Den kærlighed, vi føler for vores børn og de voksne, der står os nærmest, opleves på én måde af os selv og på en anden måde af dem. Deres oplevelse afhænger af, hvordan vi omsætter vores kærlige følelser til kærlige handlinger.På mange måder er både børns og voksnes oplevelse af at blive elsket helt individuel, men det er et fællestræk ved os, at vi ikke oplever os elsket, når vores personlige grænser bliver krænket eller ikke respekteret. Når krænkelserne er grove og hyppige, falder vores selvværd og dermed vores evne til at handle konstruktivt. Vi kan hverken passe ordentligt på os selv eller forbedre kontakten med den, der krænker os. Det gælder for både børn og voksne.Jesper Juul er familieterapeut og leder af The Kempler Institute of Scandinavia.
    Bookmateadded a book to the bookshelfJesper Juul8 years ago
    Kunsten at sige nej er skrevet i dyb respekt for en forældregeneration, der som den måske første i verdenshistorien skal skabe deres forældrerolle indefra - fra deres egne tanker, følelser og værdier, fordi de hverken har en kulturel eller en saglig konsensus uden for sig selv, som de kan støtte sig til eller kopiere. Samtidig skal de forsøge at skabe parforhold som er ligeværdige og på en og samme tid båret af respekten for det enkelte menneske og fællesskabets krav om forpligtelse og samarbejde. Hvis det skal lykkes, må man lære sig Kunsten at sige nej.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)