Hvad er et godt menneske?
Den stilfærdige malersvend Edvard er en reserveret mand, som går mest op i at passe sit arbejde. Han lever alene, men ved mødet med en kvinde, der for ham fremstår som særligt god og tillidsvækkende, lukker han sig op og begynder at fortælle om sit liv. Det er historien om en skæbne, der aldrig rigtig foldede sig ud, men samtidig også om en række andre mennesker i Edvards liv. Og ikke mindst giver denne lille, fortættede fortælling et billede på det danske samfund som det så ud i tiden før og efter den anden verdenskrig.
Det er eviggyldigt interessant at følge måden de store begivenheder (her samfundsudviklingen fra før og efter 2. verdenskrig) spiller ind i det enkelte menneskes liv. Selvom hovedvægten i livet ligger på dagligdagen og længslen efter menneskelig kontakt, løber der i et hvert menneske alligevel tråde ud til de større historiske bevægelser.
Vibeke Grønfeldt (1947) er født og i sit voksne liv bosiddende på Samsø. Hun er kendt for sine stærke, samfundskritiske romaner og noveller om provinsmiljøer og det moderne livs eksistentielle ensomhed. Grønfeldt er blevet sammenlignet med forfattere som Hans Otto Jørgensen, Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen. Hun har udgivet bøger kontinuerligt siden debuten i 1975, og er både kritikerrost og prisvindende. Blandt andet har hun vundet Det Danske Akademis Store Pris i 1996 og Montanas Litteraturpris i 2016. For læsere af moderne skønlitteratur.