Denne stort anlagte roman følger familien Lynge fra 1915 til 1975. Den åbner i en dæmpet, folkelig fortælletone, hvor Jørgen Thorgaard beskriver et dansk landmiljø i tyverne og trediverne og fortæller om proprietærdatteren Kirsten, der bliver gift med den selvbevidste Iver.
Under besættelsen, da Kirsten og Iver efterhånden har fået otte børn og sidder i meget små kår, rammer katastrofen dem i et opgør på liv og død mellem de halvvoksne Lynge-brødre og en tyrannisk godsejerfamilie.
Her lægges grunden til resten af bogen, der efterhånden skifter fortællestil og udvikler sig til en forrygende, moderne spændingsroman.
Gennem 50’erne tilkæmper to af Lynge-brødrene sig en betydelig succes i det københavnske forretningsliv — men de kommer til at betale dyrt for velstanden.
Jørgen Thorgaard (1939–1992) var forfatter, teolog, foredragsholder og TV-vært. Fra 1965 til 1979 var han sognepræst ved Osted Kirke, men han måtte ofte tage orlov for også at passe sit job i Danmarks Radio. Som forfatter har Jørgen Thorgaard især skrevet romaner og krimier, men han har også bidraget til bøger om religion og dansk politik.