bookmate game
tr
Şafak Altun

Popüler Ekonomi Masalları

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Popüler Ekonomi Masalları, pratik bir ihtiyaca yanıt verir. Günlük hayatımızı, popüler olmuş ekonomiyle ilgili kavram ve olaylarla anlatmaya çalışmak, eğlenceli ve ilgi çekicidir. Çok fazla akademik detaya girmeden hazırlanan bu kitap, meraklılar için iyi bir rehber niteliğindedir. Yaklaşık 100 yıllık bir tarihi kapsayan bu çalışma, ülkenin ekonomik ve politik olarak nereden gelip nereye gittiğini somut olarak ortaya koymaktadır.

1970'li yılların sonunda televizyonda gösterilen 'Atın atın, eskimiş çoraplarınızı atın' reklamı, basit bir reklam gibi gözükse de ifade ettiği değerler,1980 sonrasında gündeme gelen tüketim toplumunun habercisi gibidir. Türkbank İhalesi döneminde yaşananları 'Vücut kimyam bozuldu' sözünden daha iyi özetleyen bir kavram var mıdır acaba?

Böyle birçok söz ve olayın yer aldığı Popüler Ekonomi Masalları ile Türkiye'ye damgasını vurmuş pek çok şey, derlenerek sözlük biçiminde okuyucuların ilgisine sunulmuştur.

'Ekonomi sıkıcıdır. Hele de tarihi çok sıkıcıdır! ' diyenlerdenseniz, haklısınız! Ekonomi tarihi gerçekten sıkıcıdır. Ama… Tarihi yazılan ülke eğer Türkiye ve tarihi yazan da iyi bir gözlemci ise bu görüşünüz değişebilir. Benim değişti…

Burası Türkiye, her şey olabilir!
This book is currently unavailable
203 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  • Ali Güneşshared an impression6 years ago
    👍Worth reading
    🎯Worthwhile

Quotes

  • Ali Güneşhas quoted6 years ago
    Ünlü blucin markalarının 1980’lerden itibaren Türkiye’ye yasal yoldan girmeye başlamasıyla o zamana kadar iyi satış rakamlarına sahip olan Kot marka blucin artık ikinci sınıf oldu. Kot’un üretimine 1992’de son verildi.

    Amerikan blucinine Türkiye’de “Kot” denir. Kot, aslında pantolon adı değil, tek başına bir markanın adıydı.
  • Ali Güneşhas quoted6 years ago
    Rahatsızlık o boyuta tırmandı ve tutuklanan gazeteciler konusu öylesine dal budak sardı ki DP içinde bazı milletvekilleri hükümeti, hatta doğrudan Menderes’i suçlamaya başladılar. Bu vekiller “hükümetin manevi şahsiyeti aleyhine” suç işledikleri iddiasıyla mah-küm edilen gazeteciler için ispat hakkı istiyorlardı. Ancak Menderes bunu kabul etmedi. İspat hakkı isteyen milletvekillerinden dokuzunu partiden ihraç edince, 10 milletvekili istifa etti. Fakat krizlerin ardı arkası kesilmedi. Ticaret Bakanı Sıtkı Yırcalı hakkında verilen gensoru DP Meclis Grubu’nu patlama noktasına getirdi. Bütün kabine toptan istifa etti. Menderes kürsüye çıkarak “Siyasi kaderimi sizin oylarınıza terk ediyorum” şeklinde dramatik bir konuşma yaparak durumu toparladı. Teşekkür için kürsüye çıktığında
  • Ali Güneşhas quoted6 years ago
    kendisini destekleyen bir yayın organına sahip değildi. Sadece bazı gazetelerin ya da gazetecilerin kişisel destekleri vardı. Menderes, kendisine yakın bir basın ortamı oluşturmaya karar verdi ve basını zor durumda bırakan yeni bir basın kanunu hazırladı. Gazeteciler için yüksekokul mezunu olma şartı getirildi. Bu da yetmedi, gazete kâğıdına büyük oranlarda zam yapıldı. Çok geçmeden gazeteleri ayakta tutan tek sağlam gelir kaynağı olan resmî ilan hükümet yetkisine alındı. Zamanla iktidar istediği gazeteye ilan musluğu açıp istemediğine kapatır konuma geldi. Rahatsızlık o boyuta tırmandı ve tutuklanan gazeteciler konusu öylesine dal

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)