Tilbage til naturen? Farvel til civilisationen?
En ting er at drømme om det – noget helt andet er at realisere det. Men den 22-årige Thor Heyerdahl – manden bag KONTIKI ekspeditionen – gjorde i 1937 drømmen til virkelighed, i hvert fald for en tid. Han fik en kvindelig studenterkammerat,
Liv, interesseret i eksperimentet, de giftede sig, og sammen tog de til den isolerede ø Fatuhiva i Stillehavet.
De ville studere dyreliv og fauna og leve som de første mennesker med et minimum af udstyr. Alt tegnede også lyst og lykkeligt i starten. De var selvforsynende med alt spiseligt fra den frodige natur, kokos, ananas, bananer, nødder, appelsiner – lige til at plukke, og fiskeriet var nemt. Thor Heyerdahl forskede i øens historie, der var rigeligt
arkæologisk materiale. Der kom dog vanskeligheder. Alvorlig sygdom og sammenstød med de indfødte. Og myggene, fjenden over alle fjender, blev mere og mere uudholdelige. Og så en skønne dag måtte de fortrække – tilbage til civilisationen.
Thor Heyerdahls beretning om opholdet på Fatuhiva er fascinerende. Det er ikke bare en spændende rejsebeskrivelse og et videnskabeligt eksperiment. Den rækker langt videre.
Thor Heyerdahl blev født i 1914 i Norge. Han blev verdenskendt ved i 1947 at gennemføre KONTIKI
ekspeditionen fra Sydamerika til Polynesien, med det formål at bevise at Stillehavsøerne kunne være blevet koloniseret fra Sydamerika. KON-TIKI ekspeditionen er nu filmatiseret med storfilmen KON-TIKI.