A principis del segle XXI, Berlín es troba en mig d’una revolució apocalíptica contra el poder vigent, entre, per una banda, un grup d’alemanys vinculats a moviments antisistema que volen reactivar l’antiga RAF dels anys 70 disposats a atemptar contra una multinacional alemanya i, per l’altra, un grup de gallecs que volen aprofitar l’interès mediàtic i reivindicar la seva posició davant d’una societat que els margina i els manté en la clandestinitat.
Aquesta novel·la d’humor negre i ironia sobre la globalització contraposa la mentalitat alemanya i la gallega, amb objectius diferents, tenint en compte el seu idealisme i la revolució. A més a més, ret homenatge a molts autors, ja que la revolució social la fan els poetes, invisibles i desesperançats. Però, malgrat els atacs, la multinacional alemanya és imbatible i Europa esdevé un nou món on poden conviure poetes i revolucions, bones persones i poderosos estafadors. Vivim en una societat cosmopolita que va de mal en pitjor, per tant, ens sumem a la revolució?
Àngel Burgas (Figueres, 1965) és escriptor. Pertany al consell de redacció de la revista “Faristol” especialitzada en literatura infantil i juvenil, i és un dels membres de «Libres al replà", bloc especialitzat en LIJ. Compagina la literatura per adults amb la literatura per a joves. Ha obtingut guardons com ara el Premi Mercè Rodoreda, el Folch i Torres, el Joaquim Ruyra o el Galera Jóvenes Lectores. Ha fet cursos de narrativa creativa i ha impartit classes al màster de Foment de la lectura a la UB. Actualment és jurat del Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions, porta els clubs de lectura del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès. La seva darrera novel·la per a joves, “Noel et busca” (2012) ha obtingut el premi Crítica Serra d’Or 2013, ha estat seleccionat per a la llista d’honor de l’IBBY i com a finalista al Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil del Ministerio de Cultura espanyol.