Amalie er godt fyrre år og arbejder som rejseleder. Hendes mor er japaner, og derfor går mange af hendes ture til Japan. Mens hun står og venter på, at seksten personer skal dukke op, kommer hun til at tænke på, at netop nu kender hun kun personernes navne, alder og køn, men når hun er tilbage i Danmark efter endt rejse, ved hun meget om dem alle sammen. De har fortalt om sig selv. De har sagt og gjort noget, så hun og de øvrige deltagere har gjort sig tanker om de andres personligheder. Og naturligvis tænker de også deres om hende. Men når de siger farvel efter endt rejse, ser de sikkert ikke hinanden igen. Rejsen til Japan handler om de tanker, den enkelte gør sig om sine rejsefæller, hvad man vil have, at de andre skal vide om en, og naturligvis også om mødet med et anderledes land, både med hensyn til historie og til kultur.
Uddrag af bogen
Amalie ville tage afsked med sin gruppe i Narita Lufthavn. Hun havde en uges ferie, hvor hun fik besøg af sin datter, Ursula, og hendes søn, Uffe, inden de tog tilbage til Danmark til deres arbejde og studier. I morgen tidlig skulle hun sige farvel til de 16, hun havde været sammen med de sidste ni dage. Det var underligt, at hun intet kendte til dem, da hun mødte dem i Kastrup på udrejsedagen. Hun vidste, hvad de havde oplevet på rundrejsen sammen med hende, men hvad tænkte de, som de ikke delte med andre? Hvad rejste de væk fra, og hvad rejste de hjem til? Det fik hun aldrig at vide.
Om forfatteren
Kaj Therkelsen er født i 1948. Han er uddannet lærer og underviste på to privatskoler i Odense frem til februar 1993. Mens han underviste på fuld tid, læste han til cand.pæd.psych. fra 1987 til 1992. Han arbejdede som psykolog, til han blev pensioneret i juli 2015. Han har udgivet romanerne Ulmende gløder (2006) Julie (2010) Ludmillas nye liv (2012) Et liv som Holger Henriksen (2013), Olav og Louises erkendelser (2013) Indblik i et forfatterskab (2014).