48Readers6Bookshelves
0Impressions
3Quotes

Quotes from “Fordi du skal” by Anette Vestergaard,Lise Egholm

Mia Larsen
Mia Larsenhas quoted3 years ago
Pointen er: Hvis man går den lette vej, taber man terræn. Hvis man går konfrontationens vej, har man i det mindste chancen for at vinde. Jorden bærer dit aftryk

God pointe

Mia Larsen
Mia Larsenhas quoted3 years ago
En af vores små elever, den seks år gamle Roujan Ismael, blev voldtaget, myrdet, parteret og efterladt i en skakt i en baggård lidt længere henne i Rådmandsgade. Hun var kurdisk iraker og faktisk et af de få børn, jeg kendte på skolen, selvom jeg lige var tiltrådt. Det var første gang, jeg for alvor lærte noget om den udfoldelse af vrede og sorg, som er en naturlig del af den muslimske kultur.
Det startede i det kurdiske miljø, selvfølgelig med udspring i Roujans familie, der var bragt i knæ over tabet af deres datter og søster. Men bølgen voksede og tog os alle med sig. Anne Braad, den daværende præst i Stefanskirken, arrangerede en åben mindehøjtidelighed og gjorde et stort nummer ud af at invitere alle med – muslimer, protestanter, hjemløse, alle, der havde lyst til at vise deres deltagelse, var velkomne. Jeg så i første omgang til fra sidelinjen, men besluttede ret hurtigt at vise min deltagelse med familien. Først var jeg med til den muslimske begravelse ude på Vestre Kirkegård. Den dag glemmer jeg aldrig.
Familien

Død 6 aarig. Compromises

Mia Larsen
Mia Larsenhas quoted3 years ago
Det var provokerende, for størstedelen af dem var der tilsyneladende ikke for børnenes skyld. De var der, fordi det var deres arbejde. Mange ville meget gerne ud ad døren to minutter før, det ringede, og i det hele taget slippe så let som muligt fra opgaverne. Det var det indtryk jeg fik.

For børnene

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)