'Kvinden fra Paris' er en del af novelleserien 'En mand steg af toget …', der blev trykt første gang i DSB's magasin Ud & Se i 2010.
12 danske forfattere, herunder Jan Sonnergaard, blev bedt om at skrive et bidrag, der indeholder sætningen 'en mand steg af toget …'. Hvad, der i øvrigt sker, er helt op til forfatterne selv. E-novellen er udgivet i samarbejde mellem forfatteren, Lindhardt og Ringhof og Ud & Se.
Novelleserien 'En mand steg af toget …' blev trykt første gang i DSB's magasin Ud & Se i 2010. En stribe danske forfattere blev bedt om at skrive et bidrag, der indeholder sætningen 'en mand steg af toget …'. Hvad, der i øvrigt sker, er helt op til forfatterne selv. E-bogen er udgivet i samarbejde mellem forfatteren, Lindhardt og Ringhof og Ud & Se.
Noveller: Susanne Staun: En privat oplevelse, Jan Sonnergaard: Kvinden fra Paris, Katrine Marie Guldager: Storebælt, Naja Marie Aidt: Juli måned, bagende sol, Jesper Wung-Sung: Mand med hale, Merete Pryds Helle: Tog til tiden, Anders Bodelsen: Dirigenten, Christina Hesselholdt: Han skulle aldrig være steget på toget, Bent Vinn Nielsen: Dødens elskerinde
Novellerne er udgivet både samlet og separat.
Jan Sonnergaard (1963 — 2016) udgav i 2009 romanen ‘Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom‘ med et overraskende billede af 1980erne som et tiår præget af angst for verdens undergang i et ragnarok af kernevåben. Yuppierne og punkerne, decenniets to modsætninger, var i Sonnergaards optik to ikke særlig forskellige reaktioner på en og samme sag, forventningen om snarlig død. Litterært var han en enegænger allerede fra debuten med novellesamlingen ‘Radiator‘, 1997, der komponeret sammen med endnu to bind noveller tegner et skarpt og skrapt portræt af et klassedelt Danmark.