bookmate game
Džejn Ostin

Gordost i predrasuda

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Gordost i predrasuda, nezaboravni klasik Džejn Ostin, donosi priču o slobodoumnoj devojci Elizabet Benet koja, kao i njene četiri sestre, mora da se uda za bogatog muža. Suočavajući se sa arogantim, imućnim gospodinom Darsijem, Elizabet se upušta u pronicljiva razmišljanja o životu, porodici i tradiciji, u jednom od najlepših ljubavnih romana svih vremena. Duhovita i inteligentno napisana knjiga, Gordost i predrasuda vodi čitaoca kroz raskošne salone devetnaestovekovne Engleske i čini, prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti, neodoljivo i besprekorno štivo.

This book is currently unavailable
396 printed pages
Copyright owner
Vulkan
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • b0249212167shared an impression3 years ago
  👍Worth reading

  Super! Ono kad se toliko uzivis u knjigu da ti krenu suze od srece kad Darsi zaprosi Elizabetu iako je sve vreme ociglrdno da ce se to desiti 😁 Zanimljiv nacin komunikacije medju likovima uz pod br 1 puno medjusobno uvazavanje i manire bez obzira na situaciju, karakteristicno za 18 vek. Na duhovit nacin prikazan polozaj zene u to vreme. Egzistencija zene potpuno zavisi od njene udaje i budalasto ponasanje gospodje Benet i opsednutost time da sto pre uda svojih 5 kceri je potpuno razumljiva

 • LadyBookwormshared an impression4 years ago
  👍Worth reading
  🌴Beach Bag Book
  🐼Fluffy

  Model po kojem se pišu savremeni ljubavni romani. Današnjem čitaocu može biti pomalo "limunadičast", ali je u svoje vreme bio čist feminizam. Radnja se razvija sporije, ali jednom kada uđete u ritam - uživaćete i ponekad se slatko nasmejati.

 • Jelenashared an impression2 years ago
  💞Loved Up
  🐼Fluffy

  Predivna knjiga!
  Susret na površini hladnog, socijalno nesnalažljivog muškarca i dovitljive devojke oštroumnog duha, njihov rast kroz odnos i lagano i nežno rađanje istinske naklonosti. (intj x entp)

Quotes

 • Nina Danilovichas quoted5 years ago
  Žene uobražavaju da divljenje znači više nego što ono zaista znači.
 • andjelalaushas quoted4 years ago
  Dužnost onih koji nikada ne menjaju svoje mišljenje jeste da se postaraju da sude tačno odmah u početku.
 • Jovana Antićhas quoted6 years ago
  Čovek može biti gord, a ne biti sujetan. Gordost se više odnosi na naše mišljenje o nama, sujeta na ono što bismo hteli da drugi misle o nama.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)