«Verden synes at være på vej til at blive en tumleplads for stadig mere skinhellige ideologier, politiske projektmagere, fanatiske systembyggere og religiøse taskenspillere. Postmodernismens vage reaktion er blevet afløst af en moralsk aktivisme.»
“Det autentiske liv” tager udgangspunkt i Søren Kierkegaards eksistensfilosofi, idet den påviser, hvad det tyvende århundredes filosoffer har ment om det “etiske sprog”. Bogen sætter desuden fokus på den måde, de politiske, filosofiske og erhvervsøkonomiske problemstillinger blev fremført i Danmark i slutningen af det tyvende århundrede.
Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926–2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953–63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.