Henning Fonsmark tegner et portræt af politikeren Poul Schlüter og de store forandringer, der blev resultatet af, at det for første gang i fyrre år for alvor lykkedes Det borgelige Danmark at gøre krav på statsministerposten i en betydelig periode. Bogen fortæller om Poul Schlüters partipolitiske taktik og om det endeløse spil, en statsminister må spille for at blive siddende på posten.
«Schlüters Danmark» udkom i 1992, året før den begivenhed, som historien bedst vil huske Poul Schlüter for, nemlig Tamilsagen i 1993, der tvang ham og hans regering til at gå af. Henning Fonsmarks portræt beskriver alle de aspekter af Poul Schlüter, som risikerer at blive udvisket af Tamilsagens blændende lys.
Den danske forfatter Henning Fonsmark (1926–2006) var både kendt for sit forfatterskab og sit arbejde inden for den danske kultur og litteraturs verden. Han arbejdede blandt andet som redaktør for tidsskriftet Perspektiv i årene 1953–63, men også inden for journalistikkens verden slog Fonsmark sine folder. Han arbejdede blandt andet for Berlingske, hvor han var tilknyttet i otte år fra 1956. Henning Fonsmark skrev flere samfundsdebatterende bøger, hvori han diskuterede alt lige fra demokratiet, etik og uddannelse.