bookmate game
hr
Books
Dž.K. Rouling

Upražnjeno mesto

Kad Bari Ferveder neočekivano umre u ranim četrdesetim, mala engleska varoš Pagford ostaje u šoku. Pegford je, naizgled, idilično englesko mestašce
s pijačnim trgom popločanim kamenom kockom i s drevnom opatijom, ali ispod privlačne fasade krije se zaraćena varoš. Imućni ratuju sa siromašnima, mladi s roditeljima, žene s muževima, nastavnici s učenicima… Pagford nije ono što na prvi pogled izgleda. A prazno mesto koje je Bari ostavio u Parohijskom veću uskoro će izazvati najveći rat koji je grad doživeo. Ko će trijumfovati na izborima obeleženim ostrašćenošću, licemerjem i neočekivanim otkrićima?
558 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Ivana Jovanovicshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Odusevila me je J. K. za koju nisam ni znala da pise ista sem Hari Potera. Isti taj njen fenomenalan stil sa potpuno drugacijom tematikom, koju definitvno nisam ocekivala. Neverovatno kako je uspela da dosadnu temu ucini zanimljivom da ne mozes prestati da citas, kroz dubinu likova i fenomenalnim razvojem dogadjaja. Au kako genijalna knjiga!

 • Mirashared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Definitivno knjiga koja ostavlja utisak

 • Милена Кућеровићshared an impression4 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Odlična, pročitala sam je još pre par godina, a i dalje o njoj razmišljam. Svaka preporuka! 🌞

Quotes

 • Aleksandra Tomichas quoted4 years ago
  Ali Parminder je svoje neisplakane suze čuvala duboko u sebi, gde su, čini se, prolazile kroz nekakav alhemijski peobražaj, vraćajući se u spoljašnji svet u vidu vulkanskih izliva gneva, čije su erupcije s vremena na vreme prouzrokovala njena deca i recepcionerke na poslu.
 • Draganhas quoted2 years ago
  Zbog pognutosti je delovala starije no što jeste, iako se na sve moguće načine trudila da ne ispusti mladost iz svojih kandži: farbala je kosu u zift-crnu, nosila jarke boje i klatila se na nepromišljeno visokim štiklama, koje bi u radnji smesta zamenila Šolovim sandalama.

  – ’Bro jutro, Mo – reče Hauard.

  Odlučio je da ne protraći ono što ima da obznani time što će ga zbrzati, ali uskoro će početi da pristižu mušterije, a on ima toliko toga da kaže.
 • Jahas quoted2 years ago
  Ali ko bi mogao da podnese da zna koje su zvezde već mrtve, pomisli, trepćući ka noćnom nebu; da li bi iko mogao da podnese da sazna da su se sve ugasile

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)