da
Books
Maria Helleberg

Under huden på Napoli

Ivan Fræerhas quotedlast year
Vandring I
gennem Spacca

Den græske by
Ivan Fræerhas quotedlast year
Indimellem kan man være så heldig at komme til at sidde i en vogn med skudhuller og blod på gulvet, hvor der netop er udkæmpet en lille intern strid i Camorra’en. Som regel er det nu
Ivan Fræerhas quotedlast year
Mens en del narkomaner har valgt at slå sig ned i Quartieri Spagnoli, holder de illegale emigranter til i et andet slumkvarter, Forcella, også kendt som Kasbah Forcella, nær hovedbanegården. Her fødtes sortbørsen i ‘44, og den fungerer stadig – det lokale marked er ikke så meget en turist-magnet som omsætningssted for alskens hælervarer og narko. Området ligger i forlængelse af Via Vicaria Vecchia og går hele vejen ned til Corso Umberto I.

Somaliske prostituerede trækker på Corso Umberto I og helt nede ved Pozzuoli. I forstæderne er især Via Domiziana fra Pozzuoli og nordpå hjemsøgt af narkoprostitution
Ivan Fræerhas quotedlast year
Husk, at det er uhøfligt at beglo fattigdom.
Ivan Fræerhas quotedlast year
Ser man Quartieri Spagnoli ovenfra om natten, f.eks. fra hotel Belvederes tagterasse, vil det fremgå, at området er stort set mørkelagt i forhold til den ellers lystigt oplyste centrale by. Kvarteret er omhyggeligt afgrænset, men gaderne virker ved første øjekast normale. Først når man vover sig ind i virvaret af huse og baggyder, går det op for én, at dette er et helvede af en ødelagt by.

Arbejdsløsheden er enorm, ingen får uddannelse, og piger gifter sig i 14-årsalderen for i det mindste at slippe ud af forældrenes hjem. Mange lever af småkriminalitet – udøvet i den rigere del af byen. Går man fra Piazza Dante ned mod den dyre del af byen med Palazzo Reale og operaen, vil man passere bod efter bod, opstillet på kanten af de stejle gader på højre hånd. Her faldbydes falsknerier og møg af snart sagt enhver art.
Ivan Fræerhas quotedlast year
Der er kvarterer, man ikke bør gå ind i som fremmed – heller ikke som napolitaner – og det værste er, at det er vanskeligt at identificere disse farlige kvarterer. Udefra kan de se helt fredsommelige ud. Mange vil instinktivt vige tilbage for at vove sig ind i det ældste kvarter, som vi kalder Spacca (egentlig Spacca-napoli, “skåret”), fordi sidegaderne er smalle og skumle, men i virkeligheden er her trygt og hyggeligt, og mange af husene bebos af velhavende forretningsindehavere.

Hele den centrale by, med undtagelse af få kvarterer, er tilgængelig for gæsten. Men det er ikke det samme som at sige, at småkriminaliteten er noneksistent, og at levestandarden ligner Norditaliens. Hold afstand til Quartieri Spagnoli, Forcellakvarteret og i øvrigt alle gader og stræder, der virker sammenfaldne og skumle, og hvor affaldet flyder overalt.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)