"İçimizdeki gerçeklerin çoğunun bilinçli olmadığını, bilinçli olan şeylerin çoğunun da gerçek olmadığını fark etmiş bir dehadır Freud. O, aydınlanma felsefesinin son temsilcilerinden biriydi. O, aklın; güçlü bir insanın sahip olduğuna ve onu karışıklıktan ve çürüyüşten kurtarabildiğine gerçekten inanmıştı…"
-Erich Fromm-
«Freud, bir travmadır.»
-JACQUES LACAN-
«Sigmund Freud, insanlığın kendisini daha iyi anlamasını sağlamıştır; daha iyi anlamasını diyorum, daha mutlu olmasını değil.»
-STEFAN ZWEIG-
"Çok keskin bir vizyonu vardı, hiçbir ilüzyon onu teskin edecek bir biçimde uyutmadı, kendi düşüncelerindeki ekseriyetle abartılı inancı hariç."
-ALBERT EINSTEIN-
Kimi anladı onu, çoğu anlamadı. Kimisi bir şarlatan, kimisi dahi olarak gördü. Uyguladığı tedavilerle bilimsellikten uzak olduğu düşünüldü. Yaşadığı dönem itibariyle tabuların ardına gizlenen ve onu terbiyesiz, ahlaksız, dinsiz olarak görenlerin çoğu gizli gizli kitaplarını okuyordu. Kitapları peynir-ekmek gibi satılıyor, kapalı kapılar ardında okunuyordu. Yaratıcı zekâsı onu insanları kandırmaktan uzak tabularını yıkmaya yönelikti. Yaptığı araştırmalar ve deneylerle bunu destekliyordu. 1930 yılının başlarında Naziler Almanya'da yönetimi ele geçirince yakılacak kitaplar arasında en önce Freud'un kitapları vardı.