"'Skal vi gi ham den officielle version eller sandheden?'
Således spurgte et rengøringsselskabs uddannelsesleder sin chefkollega i telefonen, da jeg ønskede deres forklaring på et bestemt problem. Det var åbenlyst, at jeg ikke skulle have hørt bemærkningen. Jeg fik den officielle version og måtte selv søge frem til sandheden."
Graverjournalisten Alex Frank Larsen satte sig i 1975 for at undersøge de ansattes vilkår i rengøringsbranchen, der stort set kun omfattede kvindelige ansatte. Hans undersøgelse afdækker en uskøn sandhed om kvinders rettigheder i rengøringsbranchen og om de øvrige menneskers opfattelse af disse usynlige skikkelser, der i løbet af natten eller de tidlige morgentimer sørger for, at arbejdspladsen er fin og ordentlig, til når de andre møder ind. Samtidig beskriver han den tendens, der begyndte at forandre sig i 1970’erne, i takt med at kvinderne begyndte at kæmpe for deres rettigheder.
Journalist Alex Frank Larsen er hædret med Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer om tamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit og LSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigt engagement i slavetidens historie med sine erfaringer som dybdeborende journalist for at fortælle om et af de mange slavegjorte børn, der skulle være eksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens store dramaer.