«Jacob Paludan er i udpræget grad aktuelt indstillet. Ikke blot er det i al almindelighed moderne mennesker, han skildrer, og ikke blot foregår handlingen i vore dage; men bøgerne er tidsfæstede næsten til bestemte år, i hvert fald inden for meget snævre grænser, idet nært liggende begivenheder som verdenskrigen og den spanske syge er draget med ind i skildringen, og mennesket er overalt set på baggrund af og med præg af øjeblikkelige sociale og åndelige foreteelser.»
Jacob Paludan (1896–1975) var en af sin samtids mest populære forfattere. Allerede fem år efter han i 1922 havde debuteret som forfatter, udgav litteraturhistoriker Søren Hallar en bog om hans forfatterskab, der beskriver de centrale temaer i hans værker, de stilistiske virkemidler og den tid, fortællingerne skriver sig ind i.
Bogen udkom første gang i 1927.
Søren Hallar (1887–1950) var en dansk forfatter og professor i litteraturvidenskab. Han blev kendt for sin afhandling “Synselementerne i Naturskildringen hos J.P. Jacobsen” fra 1921, hvor han forsøgte at anvende naturvidenskabelige metoder i den litterære analyse. Han har udgivet en række afhandlinger og bøger om nogle af Danmarks største forfattere foruden J.P. Jacobsen, herunder Tom Kristensen og Thøger Larsen. Hallar har også selv skrevet og udgivet flere skønlitterære værker i form af både skuespil, romaner og digte.