H.C. Andersen var fuld af selvtillid og energi, da han den 6. september 1819 ankom til København som blind passager. Nu skulle han vise, hvad han kunne. Teatret, balletten – og operaen, måske. I løbet af få uger lykkedes det den unge Andersen at indynde sig hos komponisten Weyse, digteren Jens Baggesen og Det Kongelige Teaters direktør for syngeskolen, Guiseppe Siboni.
“Lykkens smed” er fortællingen om den fattige skomagersøn, som i løbet af få år gennemprøvede flere kunstgenrer. Fra balletten over operaen til Det Kongelige Teaters skuespilscene.
Det hele mislykkedes. Men end ikke disse nederlag kunne standse Hans Christian. Han indyndede sig hos bedsteborgerskabet i København, fra kongen til Grundtvig, og fik på få måneder skrevet hele to skuespil. De blev kritiseret sønder og sammen men var alligevel årsag til, at han af kongen fik fondspenge, så han kunne tage en studentereksamen – hvis han lovede aldrig mere at skrive! – Det gjorde han!
De mange tørkeår for den frodige digterspire kulminerede imidlertid med et brag af en bog, som i rusåret 1829 med ét slag gjorde ham til en kendt forfatter. På få dage udkom «Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager” i to oplag.
Skomagerens søn var for alvor på vej!
Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er en dansk forfatter og foredragsholder, der i 1970 debuterede med “Mit hjertes have”. Sidenhen har Bjarne Nielsen Brovst skrevet et utal af bøger inden for genrerne digte, noveller, romaner, selvbiografi og bøger om historie. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en lang række biografier om kendte danske forfattere heriblandt H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og Jeppe Aakjær.
Bjarne Nielsen Brovsts fortælling om H.C. Andersens liv og forfatterskab består af fire dele, der følger digteren fra fødsel til grav både i Danmark og på hans mange rejser rundt i Europa.
Bjarne Nielsen Brovsts fortælling om H.C. Andersens liv og forfatterskab består af fire dele, der følger digteren fra fødsel til grav både i Danmark og på hans mange rejser rundt i Europa.