da
Kari Martinsen

Løgstrup & sygeplejen

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
'Løgstrup & sygeplejen' tager udgangspunkt i K.E Løgstrups filosofi og viser, hvordan den kan inspirere i arbejdet med syge og døende mennesker.

“Det er et grundlæggende træk ved vores tilværelse, at vi er sårbare og afhængige af hinanden, at vi er udleveret til andres varetagelse. Sårbarheden viser, at livet er skrøbeligt, at det kan ødelægges. Vi er ufuldkomne mennesker, og sårbarheden kan vendes mod os og bruges til at ødelægge os. Samtidig er sårbarheden en forudsætning for indlevelse i andres lidelse og en opfordring til at blive taget vare på. Set i dette perspektiv er sårbarheden en styrke. Det er af fundamental betydning for patienterne, at sygeplejersken magter at forholde sig til patientens og også sin egen sårbarhed i sundhedsvæsenets rum.”
— Kari Martinsen i bogens indledning

«… det er både spændende ( i en næsten dramatisk forstand) og meget tankevækkende at overvære mødet mellem sygeplejen og Løgstrups etik.»
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad
This book is currently unavailable
250 printed pages
Original publication
2015
Publication year
2015
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Quotes

  • sarahlilholm89has quoted6 years ago
    spontan medfølelse vækkes i os, når det sårbare krænkes, og vi føler trang til at gribe ind, når nogen krænker nogen, når uret begås. Det er ud fra krænkelserne, at vi møder etikken som vores ansvar for
  • sarahlilholm89has quoted6 years ago
    er ud fra krænkelserne, at vi møder etikken som vores ansvar for og vores forpligtelse til, at krænkelser ikke må finde sted, men også som vores skyld i, at det faktisk sker, at vi ikke altid drager omsorg for hinanden.
  • sarahlilholm89has quoted6 years ago
    tager imidlertid ikke altid vare på og hånd om hinanden. Vi ødelægger liv og krænker hinanden. Kan det være, at det netop er gennem krænkelserne, at vi bliver opmærksomme på etikken, at vi bliver opmærksomme på, at vi har brug for en etik og brug for at diskutere spørgsmålet om, hvordan vi kan tage vare på livet og hinanden, når livet er problematisk? Krænkelse bliver i bogen forstået som en “fællesbetegnelse for en persons oplevelse af at være genstand for uret, af at blive udsat for noget, som man ikke burde udsættes for. Det handler om ydmygelse, om at ens værd i stedet for at blive anerkendt ikke agtes, hvilket resulterer i, at selvfølelsen trues,” for at bruge den norske filosof Arne Johan Vetlesens ord (Vetlesen 2008 (2007), 16-17)

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)