Historien om en kvinde og et maleri, der kommer til at stå midt i det 20. Århundredes dramatiske begivenheder.
Nazisterne omdøbte Gustav Klimts berømte maleri til ”Kvinde i guld” for at sløre dets herkomst og dække over deres forbrydelser. Billedet hed egentlig Portræt af Adele Bloch-Bauer, og Adele var en rig, forførende smuk, jødisk kvinde i datidens Wien. Det bedre borgerskab elskede at hade Klimt, en kættersk moderne kunstner. Men for kvinderne blev Klimts atelier en oase. Her blev de ikke kun set som døtre, hustruer og mødre, men som selvstændige, åndelige, sanselige og erotiske væsner.
O’Conner fortæller historien om Klimts tid og alle de nye strømninger. Om Adeles liv og familiens og maleriets skæbne, da nazisterne indtager Wien, og alting bliver lagt øde. Om fortrængningerne der efter krigen lægger sig tungt over Østrig, så det først 60 år senere lykkes familien at få tilkendt retten til maleriet, der bliver solgt som verdens dyreste maleri.
Anne-Marie O’Connor er amerikansk kunsthistoriker og journalist. Hendes bog om Klimt og Adele har vundet en række priser og bliver filmatiseret som ”The Woman in Gold” med Simon Curtis som instruktør og Helen Mirren i hovedrollen.