«Undertiden var jeg forelsket i 2–3 paa een Gang. Det var frygteligt, men dejligt, og jeg græd af Henrykkelse og Sorg, fordi jeg ikke kunne regne ud, hvem jeg holdt mest af og skulde gøre til min Hustru. Saa ramtes jeg af et frygteligt Slag: jeg fik Mæslinger, og da jeg var rask, var jeg skeløjet. Naar jeg saa paa Nummer et, troede Nummer to og Nummer tre, at det var dem, mine Blikke gjaldt.
Den Pige, jeg elskede længst og højest, var Thyra Jensen. Jeg naaede hende kun til Skulderen, aa, men hun var dejlig!»
En række lune erindringsglimt fra forfatter og dramatiker Gustav Wieds barn— og ungdom i Nakskov og København i midten af det 19. århundrede. Erindringerne var oprindeligt en del af en avisføljeton fra marts til oktober 1914.
Gustav Wied (1858–1914) dansk forfatter, dramatiker og samfundsdebattør, eller snarere samfundsrevser. Gustav Wied var både i sin samtid og eftertid kendt som en stærk satiriker, der ikke stod tilbage for at spidde borgerskabet i sine værker.
Gustav Wied blev født i Nakskov, men flyttede i sine unge dage til København. Han debuterede med skuespillet “En Hjemkomst” i 1889, men hans egentlige debut var under pseudonymet Peter Idealist to år forinden, hvor han i en pamflet revsede den daværende kulturminister Scavenius for pamperi og dobbeltmoral.
Gustav Wieds stykker bliver opført med jævne mellemrum rundt omkring på de danske scener. Senest kan blandt andet nævnes «Skærmydsler» fra 1901, som genopstod på Folketeateret i vintersæsonen 2015–2016.