«Idrætten er en institution, en kirke – med ypperstepræster, præster, kirker og menigheder. Den er bygget på dogmer som den katolske kirke – og som den har den sine helgenskikkelser. […] Men idrætten har desværre, med syvmilestøvler, nærmet sig det glade vanvid i et præstationsræs, som siger sparto til alt andet og er uden sidestykke i det moderne samfund. Det gælder ikke blot om at vinde – men om at vinde for enhver pris»
Idræts-entusiast og forfatter Hans Lyngby Jepsens skarpe debatbog om dansk idræt og idrætskultur som det tog sig ud i 1980'erne.
Hans Lyngby Jepsen (1920–2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Han blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander, men flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. I 1943 debuterede han med en novelle i Politiken. To år efter udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.
I perioden 1964–88 boede han på Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kærlig humor og den fremmedes distance skildrede dette særegne folkefærd. Efter 1988 boede han henholdsvis i København, på Frederiksberg og i Nordjylland.
Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.