«Det nye lederskab udspringer af det vilkår, at lederen først virkelig kan være leder, når han forstår sig på at være menneske. Lederen kan ikke længere stille de menneskelige hensyn fra sig, hverken dem han skylder andre, eller dem, han skylder sig selv. Lederen må være den første humanist blandt humanister, fordi samfundsudviklingen i højere og højere grad afhænger af ham – om han vil det eller ej.»
Således definerer filosoffen Ole Fogh Kirkeby udfordringen i det, han kalder Det nye lederskab.
Han opsøger i bogen vores vestlige kulturelle og filosofiske baggrund og henter inspiration i kunstens verden for at præsentere læseren for det, der kræves af den leder, der vil tage sin opgave alvorligt. Det handler om at finde ind til den komplicerede og krævende rolle, han skal udfylde i den moderne organisation. For at udfylde rollen – og gøre det godt – må lederen til stadighed reflektere over sin egen praksis og over sit eget liv.
Det nye lederskab sætter refleksionen og fordybelsen i gang. Den beskriver lederskabets karakter og giver samtidig konkrete eksempler og anvisninger på, hvad lederen skal gøre for at løse sin opgave. Gennem aktuelle cases oplever læseren, hvordan kunsten kan gavne og berige lederskabet og udvide lederens indsigt i sin egen praksis.
Ole Fogh Kirkeby er filosof, dr.phil. og professor ved CBS. Han er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere inden for ledelsesfilosofi og har skrevet en lang række bøger i krydsfeltet mellem ledelsesteori og filosofi.
«Det kræver præcision og det kræver mod at skrive sådan. Ole Fogh Kirkeby kan mønstre begge dele.»
- Børsen