bookmate game
sr
Books
Tamara Kučan

Beograđanka

Jana Petrov je sve samo ne tipična beogradska tinejdžerka. Ona je hrabra, drska, buntovna devojka koja može sve što zamisli. Nekada povučena, uzorna i stidljiva, Jana postaje glavna zvezda zabava, školskih tračeva i gradskih dešavanja. Za Janu, cilj ne bira sredstvo. A cilj je samo jedan — preboleti Stevana, koji je promenio njen život iz korena. Beograđanka je intrigantan i realističan roman o životu mladih u Beogradu posle ponoći, o tajnama i odrastanju tinejdzera u društvu zatrovanom pogrešnim idolima, o prvim ljubavima i rastancima, o pogrešnim izborima, o neprijatelju u ogledalu i pravim prijateljstvima, započetim u školskim klupama. Beograđanka je prvi roman Tamare Kučan objavljen 2008. godine. Pred vama je treće, dopunjeno izdanje.
94 printed pages
Original publication
2018
Publisher
Urban Art
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Jasna Prokovićshared an impression4 years ago
  👎Give This a Miss
  💤Borrrriiinnng!
  🐼Fluffy

  Na samom početku, posle nekoliko stranica, znala sam da mi se neće svideti..klinačka, dečija priča, u skladu sa godinama koje je autorka tada imala. I, ne bi valjalo da iko generalizuje beogradske devojke na osnovu ove priče.-)

 • Anđelashared an impression4 years ago
  🐼Fluffy

  S obzirom na to da je Tamara imala tada 17 i da se vidi neverovatan napredak od tad knjiga je simpatična i interesantna za čitanje

 • Ksenijashared an impression2 years ago
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up
  🌴Beach Bag Book
  😄LOLZ

  Fina knjigica.Lako i brzo se čita, baš je za tinejdžerke :)

Quotes

 • nina phas quoted4 years ago
  Više puta mi se dogodilo, da kupim lepe cipele, ali i dalje patim za onim nedostižnim cipelama. Isto tako je bivalo i sa muškarcima.
 • Miodrag Rasichas quoted4 years ago
  Boli. Kao kada brišete gumicom za hemijsku grafitnu olovku… Uspete da obrišete grafit ali redovno iscepate papir.
 • Luka Hugohas quoted4 years ago
  . U praznom prostoru… Ostala su samo sećanja. Na lude noći, loše izbore i ispravne odluke. I na njega… Posle svakog. Posle svega.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)