Det gamle Grækenland har fascineret kunstnere, filosoffer og historikere i århundreder. Hvem var dette folk, der var så langt foran resten af Europa, og hvis kunst, litteratur og ideer, vi stadig hylder og lader os inspirere af i dag? Vilhelm Grønbechs værk om det gamle Grækenlands kultur og religion består af fire bind, der fokuserer på forskellige dele af livet og kulturen i det gamle Grækenland.
Andet bind i serien “Hellas”, “Revolutionen”, fokuserer på nogle af de grundlæggende samfundsstrukturer i det gamle Grækenland. Der bliver set nærmere på de store reformatorer og på de revolutioner, samfundet undergik i løbet af Grækenlands storhedstid.
Vilhelm Grønbech (1873–1948) var en dansk litteraturforsker. Han var uddannet cand.mag. i dansk, engelsk og latin og blev i 1902 dr.phil. på en afhandling om tyrkisk lydhistorie. Han udgav en lang række bøger om litteraturhistorie og kultur i oldtiden. Vilhelm Grønbech har blandt andet skrevet om det gamle Grækenland, mysticismen i Indien og Europa og Johann Wolfgang von Goethe.