George Raynolds

Zašto ljudi mrze vegane

Od štrajka glađu do jestivih projektila, istorija nam nudi izobilje primera korišćenja hrane za političke ciljeve. No i pored toga, teško da će grupa vegana okupljenih u centralnom Londonu u proleće 2019. godine zaboraviti trenutak kad je Gatis Lagzdins odrao i pojeo sirovu vevericu. The Guardian nam donosi priču o tome kako je veganizam s bledih margina skočio pravo u glamurozne Instagram postove, ali i kako je moguće da društvo i dalje, s tolikom strašću, mrzi vegane.

U okviru serije Single, Bookmate Originals pred vas svake nedelje donosi novi, prevedeni članak iz najcenjenijih svetskih medija. Ozbiljne teme u dovoljno velikom formatu da ih možete čitati kao omanje knjige, ali brzog ritma, sažete i u svakom smislu relevantne.
21 printed pages

Impressions

  b7459282351shared an impression8 months ago
  👍Worth reading

  Sjajno, za neke "tradicionalno" nastrojene možda malo "bolno".

  Jasna Prokovićshared an impressionlast year
  👎Give This a Miss
  🙈Lost On Me

  b6882281692shared an impressionlast year
  💡Learnt A Lot

Quotes

  Jasna Prokovićhas quotedlast year
  Vaspitani smo da volimo životinje i da se grozimo surovosti prema njima, ali istovremeno smo odrasli u kulturi koja uživa u sendvičima sa slaninom, nedeljnom pečenju, ribi s krompirom.
  dinazigelihas quotedlast year
  Nek su i glasni i neprijatni, licemeri, samozadovoljni i skloni propovedanju, ali vegani su sve brojniji i nisu više na margini i, što je najgore, sasvim je moguće da su u pravu.
  dinazigelihas quotedlast year
  Uspon veganizma manje je pitanje ličnog ukusa, a više generacijskog prevrata; manje je povezan s mesom, ribom, mlekom i mlečnim proizvodima, a više sa sistemima koji nam ih serviraju u tako ogromnim količinama. Kad se sve sabere i oduzme, veganski ratovi zapravo nemaju nikakve veze s veganizmom – već s time kako se sloboda pojedinca sukobljava s ličnom i environmentalnom zdravstvenom krizom.

On the bookshelves

  Bookmate
  Bookmate Singles
  • 18
  • 193
  SophisticatedCat
  Nefikcija
  • 22
  • 2
  JELENA BOSKOVIC
  Polica
  • 62
  Sara
  🖤💎
  • 12
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)