--Hayatınızın temelini atma ve geleceğinizi inşa etme yolunda ilerlerken heyecanınız sönüyor mu? Derslerinize uzun süreli çalışmaktan veya işlerinize odaklanmaktan sizi alıkoyan bir isteksizlikle mi boğuşuyorsunuz? Zihin ve beden sağlığınız yeterli olduğu halde bir tembellik sarmalına mı yakalandınız? Yani sorununuz motivasyon yetersizliği mi?
--Kaybettikleri üniversiteyi yeniden kazanma ümidini Düşün ve Başar ile canlandırıp başaranlar… Okuldan atılmak üzereyken sınıf birinciliğine sıçrama başarısı gösterenler… Düşün ve Başar’ın yüreklerinde inşa ettiği ümit ve cesaretin itişiyle işlerini büyüten iş sahipleri…
--Başarı yolunda ilerlemek için azimle, sabırla, istikrarla ve düzenli çalışmaya muhtacız. Çevremiz dikkat dağıtıcı, isteklendirme kırıcı, uyuşturucu engellerle kaynıyor. Zihnini çevreye bırakan yürek çabucak sönüyor. Geleceğinin ümidini dirilten yürek ise harekete geçiyor.
--Mevcut kapasitenizi yeterince verimli kullanabilirseniz yapabilecekleriniz yaptıklarınızdan çok ötedir. Düşün ve Başar durumuzu düzeltebileceğimize bizi on adımlık bölümler halindeki anlatımıyla ikna eder. Şöyle ki:
--Büyük Düşünme bölümü, zihnin alıştığı düşünce alışkanlıklarından sıyrılmasını, göremediğini görecek bakış açıları kazanmayı teşvik ediyor. Hayatın değişimi zihinsel değişimle başlıyor.
--Coşkuyu güçlendirmek bölümü olumsuzluk küçültücü kelimeler gibi karamsar duygu kaynaklarının yerine, harekete geçirici duyuların yerleştirilmesinin inceliklerini sunuyor.
--Hedef belirlemek bölümü, hayata heyecan ve rota verecek hedeflerin önemini ve etkisini inceliyor. Hedeflerin zihin, vicdan sağlığına, çevresel desteklere ve gelişmeye etkisini inceliyor.
--Yöntem Belirleme bölümü belirlenen hedeflerin hayata geçirilmesinde netliğin, detaylandırmanın ve deneyimin önemini işliyor.
--Şiddetli istemek, enerji deposu coşku dolu olan zihnin itici güç pedalı olan pozitif dugyuların zihinsel tekniklerle tetiklenmesini ifade ediyor.
--Hemen yapmak bölümü başarının en yıkıcı tuzağı olan erteleme veya yavaşlama sorunundan koruyucu bir alışkanlık kazandırmayı hedefliyor.
--Şimdiyi yaşamak, zihnin tüm gücünü belli bir anda yaptığı iyine odaklama becerisi kaçanmasını amaçlıyor.
--Mazeretleri yıkmak, başarı yolculuğunun başlarındaki streslere karşı mazerete sığınma eğilimini yok etmeyi ve inançla ilerlemeyi hedefliyor.
--Eseri tamamlamak, yükselip başarı rotasında ilerleyen uçağın hedef terminale varıncaya, eserin tamamını bitirinceye kadar devam etmesinin kaçınılmazlığını anlatıyor.
Dr. Muhammed Bozdağ’ın ilk eseri olan Düşün ve Başar, basıldığı 1999 yılından itibaren bir süre çok satanlar arasında yer almış; okuyucu ilgisi devam eden kitap motivasyon klasikleri arasında yer almıştır. Düşün ve Başar’ın çevirisi, Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakanlığının okunması gerekli 88 kitap arasına girmiştir.