1. bind i Svend-Arne Jensens serien om Danmarks historie : Jægerstenalder, Bondestenalder, Bronzealder, Jernalder.
Før jægerstenalderen havde det danske område været ubeboeligt på grund af istiden. Men efterhånden som isen forsvandt begyndte de første mennesker at komme til landet. Her levede de levede som normader, lavede redskaber af flintesten og jagede vilde dyr. De ældste fund er omtrent 9000 år gamle, men man mener at jægerstenalderen opstod omkring år 13.000 f.v.t.
Fra omkring år 4.000 f.v.t bredte bondekulturen sig fra Mellemøsten til menneskene i Danmark. Det betød, at man nu kun boede et sted, så man kunne passe sin jord og sine husdyr. Man brugte stadig flintesten til at lave redskaber med. Det er derfor denne periode kaldes bondestenalderen.
I bronzealderen var Danmark ikke ét samlet land men bestod af en masse stammer, som var fordelt flere steder i Skandinavien og Nordtyskland. Man siger, at bronzealderen varerede fra 1.700 f.v.t – 500. f.v.t og er kendetegnet ved, at man begyndte at lave smykker og hellige genstande i bronze.
Med jernalderen indvarsles endnu en ny periode i danmarkshistorien. Jernalderen begyndte omkring år. 500 f.v.t og strakte sig til år 800 e.v.t. I denne periode begyndte stammefolkene at samle sig i større grupper og benytte jern til at lave redskaber og våben.
Svend-Arne Jensen (f. 1939) er en dansk forfatter og historiker. Svend-Arne Jensen har udgivet historie- og lærebøger om blandt andet Portugals, Spaniens og Danmarks historie.
Danmarks historie