13. maj 1981 begik den tyrkiske statsborger Mehmet Ali Agca et skudattentat mod pave Johannes Paul II, og de vestlige medier var ikke sene til at pege på den bulgarske efterretningstjeneste, Darzhavna Sigurnost, og KGB som de egentlige bagmænd, selvom Agca var kendt for sine forbindelser til den nyfascistiske organisation De Grå Ulve. De italienske domstole endte med en anden konklusion, og sikkerhedspolitiet måtte løslade de bulgarske statsborgere, som de samvittighedsfuldt havde arresteret.
Lars R. Møller har gransket den aldrig opklarede sag på ny, og sporet bliver varmere, efterhånden som vi bevæger os fra Italien til Tyrkiet og videre til Iran, hvor ayatollah Khomeini var ved at konsolidere sin magt. Bogen afdækker den store psykologiske operation, hvor det lykkedes nogle få amerikanere fra den yderste højrefløj og diverse vestlige efterretningstjenester at «tørre» attentatet på Paven af på KGB. Det havde intet på sig, men historien lever stadig.
«En både interessant og læseværdig bog… Møller skriver som altid godt…. Ikke dårligt med en fritænker i toppen af den danske hær.»
- Frederik Stjernfelt, Weekendavisen