Det er de færreste, som er klar over, hvor stor en rolle Danmark spillede for verdenskommunismen i mellemkrigstiden. København var hovedkvarter for Kominterns Vest-bureau og den revolutionære sømandsbevægelse ISH. Begge organisationer blev forfulgt af både Gestapo og det nazificerede danske fremmedpoliti for deres mere eller mindre illegale arbejde.
For første gang fortælles der i denne bog om de to organisationer og deres hemmelige, men spektakulære historie fra 1919 og frem til Den Spanske Borgerkrig. Bogen fortæller om mordet i Kongelunden, dannelsen af Wollwebers sabotagegrupper, mordet på Karl Liebknecht og mange andre hændelser, der hver for sig er uhyggelige og foruroligende, men som sammenholdt med hinanden danner en mosaik af det højspændte revolutionære klima i Europa i mellemkrigstiden.
Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929–2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.