Erna har aldrig set sig selv som en overklassepige. Alle i hendes omgangskreds har altid været ligesom hende, og derfor har hun heller ikke tænkt særlig meget på, hvordan det mon føles at være på samfundets bund. Da hun møder den unge og passionerede Frans ændrer det hele sig imidlertid.
Frans er socialist og udpeger samfundets mange uretfærdigheder for hende. Hendes venner bryder han sig bestemt ikke om, for selvom deres livsvilkår er de samme som Ernas, så fastholder han, at hun er anderledes. Hun rummer ikke det hykleri, den egoisme og det snæversyn, som han forbinder med resten af hendes klasse. I takt med at Frans lader sin harme komme mere og mere til udtryk, må Erna spørge sig selv, om hun en dag vil være tvunget til at vælge mellem ham og de mennesker, hun er vokset op omkring.
“Skyggen fra muren” udkom første gang i 1929, da kommunismen var både frygtet og omdiskuteret blandt det bedre borgerskab i Danmark. Romanen giver et spændende indblik i mellemkrigstidens samfund og fortæller samtidig en kompliceret og rørende kærlighedshistorie mellem to mennesker fra vidt forskellige verdner.
Olga Eggers (1875–1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrædende socialdemokrat og kvindesagsforkæmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigørelse og retten til prævention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.
I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevægelsen og døde samme år i Vestre Fængsel. Olga Eggers står tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur— og litteraturhistorie.