Levi har oplevet 2. verdenskrigs rædsler på egen krop, og efter krigen er slut, står han desillusioneret tilbage med spørgsmålet, om hvordan det kunne ende så galt. Da han overhører nogle tidligere SS-soldater snakke om, at de tyske soldater, der går ind i Fremmedlegionen kan undslippe retsforfølgelse, følger han trop, fast besluttet på at de ikke skal slippe ustraffet. Han ender i Indokina, hvor vietnamesiske guerillagrupper kæmper for uafhængighed af kolonimagten Frankrig, og her oplever han, hvad krigen gør ved hans eget inderste væsen.
«Peter Hovmands lille roman 'Soldatens dans' er en særegen, sælsom og suggestiv fabel om mænd og våben. Om krigens både mentale og genetiske fascination, der giver ekko af en særlig maskulin mystik, som stadigvæk og stædigt er til diskussion. Vi er altså i en mandeverden, hvor mod, ære og tapperhed er facader for begrebernes modsætninger, folkemord, afstumpethed og umenneskelighed. Men han gør det godt, ja glimrende … selv om dette langtfra er en bog for alle, så giver den et både frastødende og smittende signalement af krigens drabanter og deres ‘danse macabre’.»
— Bo Tao Michaëlis, Politiken
«Det er samme glasklare, overbevisende prosa som hos Ernst Jünger, den samme nøjagtige dosering, når historien skal fortælles. Det er hinsides almindelig dygtighed, det vidner om et betydeligt talent.»
— Bent Vinn Nielsen, Jyllands-Posten
Peter Hovmand (f. 1974) er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Efter sin debut i 1998 med erindringsbogen “Til det yderste” om sin tid som rekrut i Fremmedlegionen har han både skrevet romaner og noveller, ofte om det at være soldat i krig.