I «Da Storkøbenhavn var lille» er en erindringshistorisk bog af forfatter og journalist Carl Muusmann om København og dens udvikling fra Frederik 8. bestiger tronen i 1906 og frem mod 1. verdenskrigs begyndelse i 1914. I denne periode gennemgik hovedstanden en rivende udvikling og gik fra at være en lilleputby i europæisk forstand til at blive en lille storby.
I bogen tegner Carl Muusmann en række billeder af Storkøbenhavn fra dengang hovedstad og omegn stadig var lille.
Carl Muusmann (1863–1936) var en dansk forfatter og journalist. Han blev født i Slesvig men flyttede i sin barndom til Roskilde og sidenhen til København. Carl Muusmann arbejde som journalist ved forskellige aviser og dagblade. Blandt andet kan nævnes Berlingske Tidende og Nationaltidende.
Han debuterede som forfatter med novellesamlingen «Forfløjne Pile» i 1887, der blev efterfulgt af en række romaner. Carl Muusmann blev særlig kendt for sine kriminalromaner, hvor han var noget af en pioner. Kriminalromanen “Fange no. 113” fra 1903 blev brugt som udgangspunkt for Carl Th. Dreyers stumfilm med samme navn fra 1917.
Carl Muusmann prøvede også kræfter med science fiction genren i “Nordpolens hemmelighed” fra 1908, der blev godt modtaget i sin samtid. I 1924 kunne Carl Muusmann også bryste sig af titlen som dramatiker, da Det Ny Teater opførte folkekomedien «De grønne Drenge”, som han havde skrevet.
I 1933 oplevede Carl Muusmann den store anerkendelse at blive slået til Ridder af Dannebrog.