Genbrugsbutikken Antik 2400 ejes af Bror Brodersen og hans kammerat Ronnie, og de skaffer nye varer til butikken ved blandt andet at rydde dødsboer.
Det er også under rydningen af et dødsbo, at de finder en dagbog og nogle gamle kort gemt i et skab. Snart efter brænder guldfeberen, da dagbogen og kortene tilsyneladende hentyder til en forsvunden guldskat fra den spanske borgerkrig, gemt i bjergene omkring Málaga.
Under skattejagten i Spanien får Bror imidlertid mistanke om, at de ikke er de eneste, som er på jagt efter skatten, og han har ret. Dødsboet i København var ejet af en tidligere spion fra KGB, og hendes efterladte er mere end opsatte på at få fingre i skatten.
Købmandens guld er en selvstændig krimi, men hvis man har læst debutromanen Ondt liv, vil man kunne nikke genkendende til både personer og steder herfra.
Uddrag af bogen
”Hold kæft, den var lige ved at tage livet af mig,” stønnede Bror.
”Ja og den må meget gerne indeholde andet end gammelt jern.” Ronnie sparkede til kassen, uden at den flyttede sig.
”Flyt dig lidt, så prøver jeg at brække låget af.” Bror stak et brækjern ind under låget og brækkede til, og med en kort knagen og hylen gav de gamle nagler og brædder sig, og låget sprang af.
Hvis de tidligere havde været målløse, så var det intet i forhold til nu. Det var, som alt omkring dem mistede lyd. De holdt op med at trække vejret, fugle holdt op med at synge, blæsten stoppede med at suse i træerne, og ikke et flyvende, summede insekt kunne høres. Alt var stille omkring dem, det var, som om tiden var gået i stå.
Om forfatteren
Henrik Jensen (f. 1962) arbejder til daglig som servicekonsulent i hjælpemiddelbranchen og skriver sine romaner i fritiden. Han debuterede i 2016 med thrilleren Ondt liv, som blev rigtig godt modtaget. Han bor til daglig i Ballerup sammen med sin hustru og søn, men er opvokset i det københavnske nordvestkvarter, hvor en stor del handlingen i romanerne foregår.