En ældre mandlig platugle med et let tag på kvinder og en svaghed for gamle Volvoer. En ung mekaniker med en altopslugende interesse for jødernes historie i Helsingør. En gammel jøde, der har overlevet Holocaust. Omkring disse tre drejer Lars Kjædegaards intense psykologiske roman sig, et gruppebillede af to mænd der endnu har det virkelige liv til gode – og af én som kun har oplevet det alt for tæt på.
Deres liv strejfer tilfældigt hinanden med såvel tragiske som overraskende positive konsekvenser. Tvunget af omstændighederne må de tre meget forskellige mænd tage deres forhold til både omverdenen, fortiden, fremtiden og kvinderne op til revision – hver for sig og sammen. Hvor meget og hvordan skal man erindre? Hvad betyder kærligheden og familien? Og hvad vil det i det hele taget sige at høre hjemme et sted og hos nogen?
På én gang underfundig, melankolsk og sitrende dramatisk, er det Lars Kjædegaards hidtil mest ambitiøse roman.
«Gedigen og driftsikker fortællekunst»
– Knud Bjarne Gjesing, Fyens Stiftstidende
«Lars Kjædegaard kan kunsten at få sine personer til at fremstå realistiske og sympatiske, han føler med dem. Med fare for at lyde højstemt kan man sige, at der løber en følelse af kærlighed gennem bogen.»
– Bo Bjørnvig, Weekendavisen
«Hans velturnerede realisme er både poetisk og præcis… Man holder af hans personer og læser side efter side for at vide mere om dem.»
– Bo Tao Michaelis, Politiken