«Nu håber franskmændene på en stor fremtid i Marokko. Vil deres forhåbninger lide samme skæbne som forgængernes?
Det er imidlertid ikke min hensigt at være politisk spåmand. Erfaringen har overbevist mig om, at Frankrig har regeret landet klogt og godt. Den indre politik er næsten udelukkende i sultanens hænder, og udenrigspolitikken har ikke lidt under Lyauteys ledelse. Uden at forsøge at påtrykke Marokko vestens skikke har den franske administration indført moderne agerbrugs— og afsætningsmetoder og dermed i høj grad forøget den nationale velstand.»
Den danske prins Aage fortæller om sine oplevelser og overvejelser i Fremmedlegionen i mellemkrigstiden. Hans fortælling er både et spændende historisk dokument og en indføring i den kolonialistiske tankegangs tilstand, da den sang på sidste vers.
NB! Bogen er skrevet med samtidens sprogbrug og menneskesyn og repræsenterer ikke forlagets holdninger.
Den danske prins Aage (1887–1940) var greve af Rosenborg, men mistede i 1922 hele sin formue ved Landmandsbankens krak. Prins Aage var uddannet officer og havde i 1913 deltaget i den græske frihedskamp. I 1923 blev han kaptajn i den franske fremmedlegion og udgav senere flere bøger om sin tid i den specielle franske elitestyrke og de mennesker, han mødte der.