Stresset eller på vej i overgangsalder?
Vidste du, at du er særligt følsom over for stress i årene op til overgangsalderen? At nøglen til afstresning går gennem nervesystemet? At danske kvinder i 40’erne og 50’erne ofte får at vide, de har stress, selv om det er hormonerne, der er ude af balance?
Da Super Carla blev hormonforstyrret er en personlig beretning om at gå ned med stress og begyndende overgangsalder, om de misforståelser der hersker i sundhedssystemet, og om at finde vej tilbage til det gode liv.
Bogen byder ikke på nogen mirakelkur men på forklaringer om, hvad der sker i kvindekroppen, fysiologisk og psykologisk, når hormonbalancen forrykkes af stress og/eller overgangsalder. En yogalærer, en naturopat, en psykolog, en stresscoach, en gynækolog og en hormonterapeut giver hvert deres bud på, hvad du selv kan gøre, og hvor der er hjælp at hente.
Uddrag af bogen
Jeg havde været sygemeldt i ni måneder, da jeg endelig kom til gynækolog, som konstaterede, at alle mine symptomer kunne
tilskrives overgangsalder.
”Jeg er ked af at sige det, Dorthe. Men din historie er ikke enestående. Jeg har set mange kvinder som dig.”
Og for at sætte min situation i yderligere perspektiv tilføjede hun dette gruopvækkende faktum:
”I gamle dage, dengang spærrede man kvinderne inde på sindssygehospital, når de kom i overgangsalderen.”
Således bekræftet i, at det ikke kun drejede sig om stress, men at hormonelle forandringer på dette tidspunkt i livet også spillede en rolle, forlod jeg klinikken i opløftet tilstand. I samråd med gynækologen begyndte jeg at smøre mig med bioidentisk progesteroncreme indkøbt i England. Hun kunne ikke rådgive mig om brugen af det. Og cremen kunne heller ikke købes i Danmark. Jeg var igen på egen hånd.
Om forfatteren
Dorthe Oxgren (f. 1966) er selvstændig journalist og skrivecoach. Hun har tidligere arbejdet for Berlingske Media og Politikens Hus samt undervist i bl.a. folkeskolen.
Hun har i mange år beskæftiget sig med skriveprocesser, og hvordan ord påvirker vores liv.