Dave Goulson

Humlen ved det hele

Goulson fortæller med varme og smittende videbegærlighed om humlebiernes fascinerende liv. Om sin vej fra barndommens ofte mislykkede forsøg til den voksne forskers banebrydende eventyr og eksperimenter for at forstå humlebiernes gådefulde færden — og ikke mindst deres forsvinden. Om vigtigheden af — og mulighederne for at bevare den natur, der holder os i live og gør livet værd at leve.

Dave Goulson er en af Storbritanniens førende eksperter i humlebier, professor i biologi ved University of Sussex og en anerkendt naturforkæmper. Hans bog om humlebier har længe ligget på bestsellerlisten i England og er oversat til flere sprog.
332 printed pages
Copyright owner
Hr. Ferdinand
Original publication
2015
Publisher
Hr. Ferdinand

Other versions

Impressions

  Ib Bent Jensenshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

  Inspirerende og øjenåbnende

  stinnekatrienshared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🌴Beach Bag Book
  😄LOLZ

  Helt fantastisk, morsom og lærerig

  Marie Munch Laursenshared an impression5 years ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  🌴Beach Bag Book

  Dejlig lærerig fortælling😊🌟🌟🌟🌟🌟

Quotes

  Jens Christian Hejndorfhas quoted2 years ago
  Heinrich opdagede, at svaret falder i to dele: Dels handler det om at kunne holde på varmen, og dels handler det om overhovedet at kunne producere varmen.
  mariellajensenhas quoted3 years ago
  er et af de få træer, der er i blomst så tidligt på året, og disse tynde træer kan tiltrække hundredvis af sultne dronninger. Blomsterne tynges helt ned under vægten af de kæmpestore bier. Kun huntræet danner sukkerholdig nektar, og det er den, bierne har brug for først, så de kan sende deres energiniveau i vejret efter den lange søvn.2 I modsætning hertil danner hantræerne lysegule, pollenfyldte rakler, og det er her, dronningerne tager hen i næste omgang for at blive tanket op med det proteinrige pollen. Deres ovarier er indskrumpede og har brug for protein for at kunne udvide sig og udvikle æg. Hver enkelt dronning har også oplagret sperm i sig fra et kort stævnemøde den foregående sommer med en nu for længst afdød han.
  I løbet af de næste få uger b
  mariellajensenhas quoted3 years ago
  masser af rødkløver og almindelig slangehoved vil række et langt stykke ad vejen, og det burde ikke være særlig vanskeligt at anlægge store arealer m

On the bookshelves

  Bookmate
  Viden om alt
  • 22
  • 260
  Susi Søgaard
  Haven
  • 26
  • 39
  Bookmate
  Ugens udvalgte
  • 99
  • 18
  Søren Hansen
  Videnskab
  • 25
  • 1
  Dag Richmond Bordoy
  Havebøer
  • 4
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)